Voordelen van elektrische scooters

Elektrische scooters versus benzinescooters: een nieuw onderwerp voor debat. We leven in een generatie waar het enige debat over voertuigen vroeger gas versus diesel was. Maar naarmate steden drukker worden, zijn we geneigd na te denken over andere voertuigen om ons door de stad te verplaatsen.

Auto’s zijn nog steeds de beste voertuigen voor lange ritten buiten de stad omdat ze mobiliteit en comfort bieden, maar ze zijn geen optie in drukke plaatsen. Met een scooter kun je de files omzeilen, en met een opvouwbare elektrische scooter kun je wonderen verrichten. Zowel elektrische als benzinescooters zijn praktisch voor een pendelaar in de stad.

Afhankelijk van je regio en de manier waarop je naar je werk gaat, kun je kiezen tussen een elektrische scooter en een benzinescooter. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar de meeste hangen af van je huidige situatie. We zullen de voordelen en nadelen op een rijtje zetten, en hoe je tussen beide kunt kiezen. Laten we elektrische scooters en benzinescooters eens naast elkaar zetten en kijken wat het beste is voor jou.

Verschillen en overeenkomsten tussen elektrische en benzinescooters

Het belangrijkste verschil tussen elektrische scooters en benzinescooters is dat elektrische scooters een elektromotor hebben in plaats van een verbrandingsmotor. De elektrische motor heeft alleen een controller en een accu nodig en heeft een veel eenvoudiger mechanisme dan een benzinescooter.

Benzine scooters hebben een verbrandingsmotor, van het 2- of 4-takt type, die veel complexer is. Bovendien heeft de motor in benzinescooters veel extra onderdelen nodig om te kunnen draaien.  Dit is geen probleem, tenzij de onderdelen onderhoud nodig hebben; maar dat hebben ze vaak wel.

Lees tip:  Vredestein introduceert de Traxion Versa Green band voor uitdagende bergtoepassingen

Kosten

De oplaadkosten zijn bijna verwaarloosbaar, de meeste fabrikanten beweren dat een volledige lading ongeveer een kilowatt per uur verbruikt. Dit is een van de belangrijkste voordelen, naast de mobiliteit van opvouwbare scooters, ten opzichte van benzine scooters.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Elektrische scooters lijken op dit moment misschien geweldig.  Ze zijn opvouwbaar en licht, je kunt ze op het werk opladen, en de kosten zijn laag. Dit is echter niet het hele verhaal, want elektrische scooters hebben een aantal grote nadelen ten opzichte van benzine scooters, met name de actieradius, snelheid, en oplaadtijd.

Ik weet dat je enthousiast bent om een elektrische scooter te krijgen, maar lees eerst het hele bericht om te zien of ze aan je verwachtingen voldoen. Neem alle overwegingen in overweging wanneer je beslist of elektrische scooters iets voor jou zijn.

Opladen vs. tanken

Benzine scooters, natuurlijk, gebruiken gas als brandstof om de verbrandingsmotor te laten draaien. Elektrische scooters daarentegen gebruiken elektrische energie die is opgeslagen in de accu. Hoewel je niet naar het benzinestation hoeft, is het nadeel van elektrische scooters dat het opladen uren duurt, en geen minuten. Benzine scooters hebben ook een kleine accu, maar die wordt alleen gebruikt om de verbrandingsmotor te starten.

Er zijn verschillende soorten accu’s die op elektrische scooters worden gebruikt. De meest voorkomende zijn:

24V

36V

48V

Dat is de hele accucel, maar de cel zelf kan bestaan uit losse cellen van 12V die in serie zijn geschakeld, maar dat vertelt ons maar de helft van het verhaal. Het aantal volts staat in direct verband met de snelheid, maar niet met de actieradius.

Lees tip:  Winterbanden verplicht? Zo zit dat in het buitenland

De accucapaciteit wordt gespecificeerd in AH (Ampere Uren) en kan variëren van 20AH tot 40AH, afhankelijk van de elektrische scooter en de elektromotor.

Elektrische scooter vs benzine scooter vermogen

Het vermogen van de motor vertelt ons hoeveel kracht de motor kan leveren op een bepaald moment. Het is het maximale vermogen dat de motor kan leveren. Het is meestal van 250 tot 500 Watt, maar je kunt kleinere (voor kinderen) of krachtigere (voor grote volwassenen) vinden.

Onnodig te zeggen dat de krachtige exemplaren duurder zijn, maar ze zijn goed als je heuvels op je rit hebt.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

Onderhoud

Elektrische scooters hebben lood-zuur type batterijen en zijn meestal zeer goedkoop in onderhoud. Ze hebben eigenlijk niet meer nodig dan het controleren van de schroeven en het smeren van bepaalde onderdelen indien nodig.

De accu wordt opgeladen met een kleine, lichtgewicht oplader die bij de scooter wordt geleverd. U kunt deze bij u dragen en uw scooter op het werk of op school opladen.

Oplaadprijs

Elektrische scooters zijn bijna gratis op te laden. Ze verbruiken slechts een paar watt om op te laden, en het is waarschijnlijk dat je niet eens een verandering in de elektriciteitsrekening zult merken. Benzine scooters daarentegen gebruiken gas, dat kan variëren in de prijs van de vulling.

Toch verbruiken benzinescooters heel weinig gas. Je kunt ongeveer 90-157,7 MPG halen met een gemiddelde benzinescooter. In liters is het verbruik ongeveer 1,5-2,5L/100 km voor de meeste scooters. Zoals u ziet, zult u uw salaris niet uitgeven aan benzine.

Het is ook handiger om de elektrische scooter op het werk of thuis op te laden dan elke keer naar een benzinestation te gaan wanneer je zonder benzine komt te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *