Welke maat banden heb je nodig?

Als u eenmaal weet welke maat banden in uw auto passen, moet u uit de verschillende soorten banden kunnen kiezen. Banden lijken misschien op elkaar, maar ze kunnen worden geoptimaliseerd om te presteren voor zeer verschillende omstandigheden en gebruik.

De volgende dingen met je zeker in je achterhoofd houden:

In welke weersomstandigheden rijd ik? Wat zijn de ergste situaties waarmee ik te maken kan krijgen? Waar ga ik heen rijden? Stadsstraten, lange snelwegen of bospaden vereisen, voor optimale prestatie, verschillende banden. Ook is het belangrijk om de goede maat banden voor je velgen te vinden, volkswagen velgen hebben meestal een andere maat dan BMW velgen.

Wat is uw rijstijl: Ben je een rustige rijder of juist sportief?

In welke weersomstandigheden rijd je?

Uw banden hebben te maken met een grote verscheidenheid aan weersomstandigheden: regen, hoge temperaturen, sneeuw, ijs enzovoort. Deze hebben allemaal invloed op de bandenprestaties, dus om ervoor te zorgen dat u veilig blijft, moet u banden kopen die niet alleen presteren in uw meest voorkomende klimaatomstandigheden, maar ook in de meest extreme omstandigheden waarmee u te maken zult krijgen.

Als de temperatuur niet onder het vriespunt komt kan je het best voor all season banden en / of zomerbanden gaan.
Als je een klimaat leeft waar de temperaturen ook onder het vriespunt kan komen, is de onderstaande opsomming ideaal voor uw auto:

    Een set zomerbanden en
    Een set winterbanden
    Of één set banden voor alle seizoenen.2 reacties


  1. Ik heb net een auto gekocht met goede zomerbanden die de juiste profieldiepte hebben. Deze winter koop ik winterbanden omdat ik naar Oostenrijk ga en deze sowieso nodig zijn wanneer het vriest. Wellicht probeer ik de all season banden ook eens uit om te kijken wat het verschil is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *