Delen van je auto? Dit moet je weten!

Er zijn steeds meer aanbieders van leenauto’s. Een reden hiervan is dat steeds meer steden autoluw willen worden. Veel mensen hebben hierdoor geen eigen auto meer. Heb je wel een auto, maar gebruik je het niet elke dag? Overweeg dan eens om je auto te delen. Zo verhoog je makkelijk jouw inkomen. In dit artikel lees je meer over het delen van je auto.

Voordelen van het delen van je auto

Een van de grote voordelen van het delen van je auto is dat je er makkelijk geld mee kunt verdienen. Je hoeft immers bijna niets te doen. Wel moet je een tarief kiezen, waarmee je winst maakt. In je tarief moet je rekening houden met onder andere de kosten van je verzekering, wegenbelasting en het onderhoud van je auto. Een ander voordeel van het delen van je auto is dat je duurzaam bezig bent. Hierdoor hoeven andere mensen geen auto aan te schaffen, wat een grote belasting is op het milieu. Daarnaast kan het delen van je auto er ook voor zorgen dat je onbewust minder vaak je auto gebruikt, wat ook weer beter is voor het milieu. Bovendien zijn deelauto’s maximaal 4 jaar oud, waardoor ze beter zijn op brandstofverbruik en minder luchtvervuiling veroorzaken.

Soorten platformen

Je kunt je auto delen via onder andere Snappcar, FIGO Mobility en WeGo. Op internet kan je verschillende soorten websites vinden die de voor- en nadelen van de diverse platformen op een rijtje hebben gezet. Zo kan je met Snappcar je auto verzekeren via Anwb of Allianz. Welk platform bij je past hangt af van jouw wensen. Wil je liever niet je auto delen met vreemden? Dan kan je jouw auto ook delen met familieleden of vrienden. Maak hier wel goede afspraken over. Bij de Vereniging voor gedeeld autogebruik vindt je tips over hoe je de verzekering kunt regelen en hoe je goede afspraken kunt maken. Een andere manier om geld te verdienen is om te carpoolen. Dan hoef je jouw auto niet te delen. Je kunt via onder andere Toogethr en BlaBlaCar mensen vinden, die willen carpoolen.

Lees tip:  Vredestein introduceert de Traxion Versa Green band voor uitdagende bergtoepassingen

Waar moet je aan denken?

Er zijn een paar zaken die je moet regelen. Zorg dat je een verzekering hebt die schade door anderen aan de auto vergoedt en verreken de kosten in het tarief. Een andere optie is om in het contract op te nemen dat de lener verantwoordelijk is voor de kosten. Dit moet goed in het contract staan. Daarom is het handig om een professioneel het contract te laten opstellen.

Heb je nog geen auto of ben je toe aan een nieuwe auto? Denk dan eens aan de Subaru XV. Doordat het een automaat is kunnen veel mensen erin rijden, waardoor het makkelijker is om de auto te delen. Bekijk de auto in een SubaruStore in je buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *