Waarom het leasen van bedrijfswagens financieel interessanter is

Wanneer je een prachtig bedrijf hebt, dan is de kans vrij groot dat je vroeg of laat door uitbreiding voor de keuze komt te staan om een bedrijfswagen aan te schaffen. Dit kan zijn voor eenvoudig vervoer van jezelf of je personeel, maar natuurlijk ook voor het vervoeren van goederen. Je hebt  dan de keuze om er één aan te schaffen, maar je kun er ook voor kiezen om er eentje te gaan leasen. Vooral wanneer je nog niet heel lang aan het ondernemen bent, kan het leasen van bedrijfswagens verstandiger zijn. Allereerst heb je dan niet te maken met een flink eenmalige uitgave en weet je daarnaast ook waar je maandelijks aan toe bent. Niet voor niets kiezen daarom ook steeds meer ondernemers voor het leasen van een bedrijfswagen in plaats van de aanschaf ervan. Om je een idee te geven welke voordelen leasen nog meer met zich meebrengt, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Je hoeft geen eigen geld te gebruiken

Liquiditeit is voor iedere ondernemer een belangrijk punt. Vooral wanneer je net begint is het daarom dus ook fijn om je geld niet ineens te hoeven uitgeven aan een enorme bedrijfswagen. Ondanks het feit dat je er voor de groei van je bedrijf wel één nodig hebt, kan de aanschaf er zelfs voor zorgen dat je overige bedrijfsactiviteiten in gevaar komen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het investeren in voorraad of andere belangrijke zaken om je bedrijfsprocessen te kunnen continueren. Niet voor niets is het leasen van bedrijfswagens voor een bedrijf dus een enorm voordeel. Zo kan het kapitaal elders voor worden ingezet en komt verdere groei van de onderneming niet in het gedrang.

Lees tip:  Je BMW laten repareren of niet?

Geen extra kosten

Kies je voor een leasecontract, dan hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en reparatie. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het type lease dat je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een operational leasen, ook wel de ‘all in’ lease genoemd of voor een financial lease, als het ware een auto op afbetalen. Het grote voordeel aan operational lease, is dat alle kosten bij het maandelijks te betalen bedrag in zitten. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over kosten voor reparatie en onderhoud. Het enige wat belangrijk is om te regelen, is een eventuele tank- of laadpas. Je kunt daarbij zelfs nog de afspraak maken dat je werknemers niet meer dan een bepaald bedrag per maand kunnen verbruiken, zodat je ook deze kosten in eigen hand houdt. Dit maakt het dat het vooral voor bedrijven natuurlijk een ontzettend interessante keuze is om in plaats van een bedrijfswagen te kopen, ervoor te kiezen er eentje te leasen. Zo hoeven ze niet zelf een enorme investering te doen en rijden ze bovendien in een nieuwe wagen. Kortom, alleen maar voordelen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *