Autoverzekeringen vergelijken? Dat doet u zo!

Wanneer u het aanbod met autoverzekeringen op de markt gaat bekijken kan er worden vastgesteld dat er sprake is van drie verschillende soorten autoverzekeringen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de WA-verzekering, de beperkt cascoverzekering en de volledige casco of allrisk autoverzekering. Deze verschillende autoverzekeringen vergelijken voordat u er uiteindelijk één afsluit is in de praktijk altijd zeer interessant. Waarom? Omdat u op deze manier met zekerheid zult gebruik maken van die ene autoverzekering die het beste zal weten te voldoen aan uw vooropgestelde verwachtingen. Gaat u ook autoverzekeringen vergelijken, maar wilt u graag nog even weten waar u nu precies allemaal rekening mee dient te houden? U komt het allemaal te weten hier op deze pagina!

               1.) Naar welk type autoverzekering gaat uw voorkeur uit?

Bij autoverzekeringen vergelijken dient er dus rekening te worden gehouden met het bestaan van drie verschillende soorten autoverzekeringen. In eerste instantie is er de WA-verzekering. Dit type van autoverzekering dient door iedereen te worden afgesloten welke zijn of haar auto in het Nederlandse verkeer wenst te brengen. Betekent dit dat u specifiek voor de WA-verzekering moet kiezen? Uiteraard niet. Het is namelijk eveneens mogelijk om te kiezen voor een uitgebreidere verzekering zoals de beperkt casco of de allrisk autoverzekering. Voor beide type autoverzekeringen geldt dat ze eveneens beschikken over de WA-dekking. Weliswaar is het zo dat die dekking in dit geval nog verder is uitgebreid.

Gaat u autoverzekeringen vergelijken? Dan kan het beslist geen kwaad om even op voorhand grondig na te denken over naar welk type van autoverzekering uw voorkeur uit zou gaan. Niet alleen is het namelijk zo dat de polisvoorwaarden van de verschillende autoverzekeringen aanzienlijke verschillen vertonen, dit geldt uiteraard ook voor de kostprijs die eraan verbonden is. Heeft u een groot budget beschikbaar voor uw autoverzekering? Dan is het mogelijk om te kijken naar een allrisk autoverzekering. Moet u het eerder stellen met een beperkt budget? In dat geval zal de WA-verzekering wellicht de beste optie zijn.

Lees tip:  Fiat occasion

               2.) Hoe wenst u de premie van uw autoverzekering te betalen?

De belangrijkste reden waarom mensen autoverzekeringen vergelijken heeft uiteraard betrekking tot de kostprijs die ze voor hun specifieke verzekering zullen moeten betalen. Dat spreekt voor zich. Op het ogenblik dat u een vergelijking heeft uitgevoerd zult u meteen te zien krijgen wat bepaalde autoverzekeringen bij bepaalde verzekeraars precies kosten. Op basis van deze informatie kunt u bepalen welke verzekeraar het beste aanbod kan doen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat het ook altijd de moeite waard is om even stil te blijven staan bij de manier waarop de verzekeringspremie moet worden betaald.

Veel mensen gaan er vandaag de dag nog altijd vanuit dat een autoverzekering afsluiten altijd verplicht dient te gebeuren tegen betaling van een éénmalige, jaarlijkse premie. Dat is niet zo. Het is voor u als verzekeringnemer namelijk perfect mogelijk om deze premie te laten splitsen. In dat geval kunt u ze betalen per maand, per kwartaal of per half jaar. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat zelfs een duurdere verzekeringspremie voor een allrisk autoverzekering in de praktijk voor veel mensen zonder probleem betaalbaar is en ook blijft. Dit is dan ook zeker het overwegen waard. Let wel, soms brengt deze keuze extra kosten met zich mee.

               3.) Welke informatie is belangrijk bij autoverzekeringen vergelijken?

Standaard is het zo dat autoverzekeringen vergelijken in de praktijk altijd gebeurt op basis van de technische specificaties waar het voertuig over beschikt. Met andere woorden, des te zwaarder het vermogen is van het voertuig dat u wenst te laten verzekeren, des te hoger ook de kosten van de autoverzekering zullen komen te liggen. Dat is echter niet het enige om rekening mee te houden. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook moet worden gekeken naar het soort auto die u wenst te laten verzekeren. Gaat het hierbij bijvoorbeeld om een cabrio of om een coupé? In het geval van een cabrio zal ook dit extra kosten met zich meebrengen.

Lees tip:  Je BMW laten repareren of niet?

Van bijzonder groot belang om bij stil te blijven staan wanneer u de uitkomst van de vergelijking bekijkt is dat deze prijs mogelijks voor uw situatie niet helemaal correct zal zijn. Hoe komt dat? Zeer eenvoudig. Dit heeft alles te maken met het feit dat ook het schadeverleden van de bestuurder een belangrijke rol speelt bij de premiebepaling. Wilt u er zeker van zijn dat de berekening ook hier rekening mee houdt? Dan spreekt het voor zich dat u altijd aan moet kunnen geven hoe het is gesteld met uw schadeverleden.

               4.) Hoe autoverzekeringen vergelijken?

Tot slot stellen veel mensen zich nog de vraag hoe autoverzekeringen vergelijken nu precies in zijn werk gaat. Dat is een bijzonder logische vraag. In de praktijk is het zo dat autoverzekeringen vergelijken op twee verschillende manieren kan gebeuren. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de onderstaande twee mogelijkheden:

  1. Door het uitvoeren van een automatische vergelijking;
  2. Door manueel offertes voor autoverzekeringen te vergelijken;

Direct autoverzekeringen vergelijken?

Beide bovenstaande opties beschikken over hun eigen, concrete voor- en nadelen. In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat veel mensen de voorkeur geven voor een automatische vergelijking. Dit type van vergelijking werkt op basis van verschillende informatie die moet worden aangegeven. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om de technische specificaties van het voertuig en om bijvoorbeeld de leeftijd waarover ze beschikt. Deze laatste is ook belangrijk om na te kunnen gaan of het afsluiten van een allrisk autoverzekering nog tot de mogelijkheden behoort of niet.

Lees tip:  Een aanhanger huren voor je verhuizing

Manueel autoverzekeringen vergelijken vereist in de praktijk heel wat meer tijd en moeite. In dit geval moet u namelijk zelf contact opnemen met verschillende verzekeraars met de vraag om op basis van de aangeleverde informatie een offerte op te maken. Toch geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan deze manier van autoverzekeringen vergelijken. Dit niet in het minst omdat ze vaak op voorhand reeds in gedachten hebben bij welke verzekeraars ze eventueel de gewenste autoverzekering zouden willen gaan afsluiten. Hoe u, uw toekomstige autoverzekering gaat vergelijken is uiteraard geheel aan u om te beslissen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *