Wat zijn de voordelen van een goedkope elektrische fiets

Ben je ook op zoek naar een goedkope elektrische fiets? Elektrische fietsen zijn mateloos populair en je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld. De e-bike is niet alleen voorbehouden aan ouderen want iedereen heeft inmiddels het gemak en het plezier van een elektrische fiets ontdekt. Als je van plan bent om elektrisch te gaan fietsen dan wil je natuurlijk het liefst een goede maar ook betaalbare elektrische fiets aanschaffen. Maar waar zit het verschil en is een goedkope elektrische fiets net zo goed als een duurdere? In het onderstaande artikel kun je lezen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een betaalbare elektrische fiets.

Waar moet je op letten als je een goedkope elektrische fiets zoekt?

Fietsen zijn niet bepaald goedkoop, en dat geldt helemaal voor elektrische fietsen. Uiteraard heeft de prijs invloed op de kwaliteit, maar dat wil niet zeggen dat een elektrische fiets die de helft lager is geprijsd dan een duurdere variant ook per definitie de helft slechter van kwaliteit is. En dan speelt ook nog de vraag mee hoe vaak en waar je de fiets wilt gaan gebruiken. Wil je eens per maand recreatief een paar kilometer fietsen dan stel je waarschijnlijk minder hoge eisen dan aan een fiets die je dagelijks gebruikt voor woon-werk verkeer. En woon je in een heuvelachtig gebied dan heb je een fiets met een sterkere motor nodig die vaak ook duurder is. 

De voordelen van een goedkope elektrische fiets

Wanneer je nog niet goed weet of elektrisch fietsen iets voor jou is, dan is het een idee om voor een goedkope elektrische fiets te kiezen. Als mocht blijken dat je toch liever gewoon fietst of dat je dan liever kiest voor een brommer of scooter dan heb je niet onnodig een dure fiets aangeschaft waar je niets meer mee doet. 

Lees tip:  Huurauto's voor elke smaak en elk budget: Tips voor het huren van een auto in Zwolle

Natuurlijk is je budget ook een belangrijke bepalende factor in welke prijsklasse je gaat zoeken naar een elektrische fiets. Gelukkig zijn er veel goede elektrische fietsen waar je jaren plezier van kunt hebben zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. 

De nadelen van een goedkope elektrische fiets

Er zijn ook enkele nadelen te noemen aan een minder dure elektrische fiets. Het prijsverschil moet ergens vandaan komen, en vaak is dat te herleiden naar de elektrische aandrijving. Hiermee bedoelen we de motor met de daaraan gekoppelde sensor. Het verschil tussen een goedkopere elektrische fiets en een duurdere elektrische fiets zit in de plaatsing van de motor en de sensor. Een goedkopere fiets is bijna altijd uitgerust met een voorwielmotor en een rotatiesensor. De duurdere fietsen hebben daarentegen vaker een middenmotor die is gekoppeld aan een krachtsensor. 

Waar kun je een goede elektrische fiets vinden?

Als je dus kortere ritjes maakt en minder vaak van de fiets gebruik zal maken is een goedkopere elektrische fiets helemaal geen slechte keuze. Kijk bij het selecteren van je elektrische fiets of het bedrijf waar je de fiets wil gaan kopen goede service levert, zoals VanSprint. Let ook op of er reserve onderdelen verkrijgbaar zijn voor als er een onderdeel van de fiets stuk gaat. Als je deze punten in de gaten houdt kun je nog jaren plezier hebben aan je goedkope elektrische fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *