rijinstructeur

Als je een carrièreswitch wilt, dan is de opleiding rijinstructeur en aanrader

Je bent klaar met je huidige carrière en je wilt iets anders. Een opleiding rijinstructeur duurt maar zes tot acht maanden en is overal in het land te volgen. De voordelen van rijinstructeur worden eindigen niet bij de korte opleiding. Er zijn verschillende redenen waarom iemand geïnteresseerd zou zijn om rijinstructeur te worden. Je leest in onderstaande alinea’s meer over de opleiding, het beroep van rijinstructeur en andere tips.

Je opleiding rijinstructeur gaan volgen

Zoals gezegd duurt de opleiding rijinstructeur volgen maar zes tot acht maanden. Wat zijn meer voordelen van deze opleiding? 

  • Het autorijden zelf kun je al en hoef je niet meer te leren
  • De opleiding is op veel plaatsen te volgen
  • Er zijn klassikale lessen met een docent
  • Je hebt weinig theorie en je bent al bekend met de stof
  • Een onderdeel van de lessen is een stage
  • De opleiding kost ongeveer 5000 euro

Kortom: de opleiding rijinstructeur is praktisch, je hoeft weinig nieuwe kennis te leren en je kan het op veel plaatsen volgen. Wel zul je dus 5000 euro moeten investeren. Is dit bedrag het waard? Lees verder in de volgende alinea.

Hoeveel verdien je als rijinstructeur?

Nu weet je dat je opleiding van zes tot acht maanden dus een 5000 euro zal gaan kosten. Je vraagt je af of dit het waard is, of dat je toch nog tussen de andere carrièreswitches moet kijken. Maar laten we eerst naar het salaris kijken van een rijinstructeur. Wanneer je de opleiding rijinstructeur hebt afgerond, ben je direct klaar voor het werkveld. Een gemiddeld inkomen van een rijinstructeur verschilt per regio, maar is al snel meer dan 2000 euro. Je opleiding kostte 5000 euro, wat betekent dat je in slechts 2,5 maand je de investering terugverdiend hebt. 

Lees tip:  Kijk zeker ook naar Duitsland voor het tweedehands auto importeren!

Als je je opleiding rijinstructeur afgerond hebt, wat dan?

Als je eenmaal je opleiding tot rij-instructeur hebt afgerond, dan kun je vaak meteen aan de slag. Sommige opleidingen bieden zelfs een baangarantie aan. Het is natuurlijk goed om bij een bestaand bedrijf ervaring op te bouwen. Je kan je dan volledig focussen om, na je rij instructeur opleiding, je lessen verder te verfijnen. De kracht van jouw rijschool, of van jou als rijinstructeur, zit in het kunnen overbrengen van de benodigde vaardigheden aan de leerling. Na het halen van je diploma van de opleiding rijinstructeur, zul je tijdens je werk steeds meer bijleren. 

Altijd al eigen baas willen zijn?

Inmiddels zie je rijles al voor 50 euro per uur aangeboden. Dit klinkt zeker interessant, maar je moet nog wel de kosten voor auto, brandstof, lesmateriaal, software, marketing etc. eraf halen. Toch zul je als rijschoolhouder voldoende overhouden. Wanneer jij voldoende leerlingen hebt, kun je werken aan jouw unieke training die je jouw leerlingen geeft. Hoe sneller ze slagen en des te prettiger de lessen zijn, zoveel groter is de kans dat ze jou zullen aanraden. Je hoort verhalen van families waar iedere broer of zus bij dezelfde rijschool begint. Kortom, als je het goed doet, dan is het hebben van je eigen rijschool een zeer leuke onderneming. Het begin echter met de opleiding rijinstructeur, dus mocht je al dit leuks willen? Dan is het slim om snel met je opleiding te beginnen via FIRSTT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *