Uw autoramen blinderen: wat mag wel en wat mag niet?

Het is niet vreemd dat u met een bepaalde regelgeving te maken krijgt als u uw autoramen blinderen laat. Dat komt doordat te donkere ramen gezichtsverlies kunnen veroorzaken en dat is gevaarlijk voor de chauffeur. Deze regels zijn in Nederland anders dan in andere landen, dus als u de auto veel meeneemt naar het buitenland, dan is het misschien niet verstandig om deze behandeling uit te laten voeren. Uw autoramen blinderen heeft ook een aantal belangrijke voordelen. Leest u hier daarom verder, over de regelgeving en wat daar tegenover staat.

Autoramen blinderen: wat zijn de regels?

Als u besluit de ramen te blinderen, dan krijgt u te maken met een aantal regels. Deze hebben voornamelijk te maken met de ramen aan de voorkant van de auto, dus voor de chauffeur en de passagier(s) voorin. Om de veiligheid van u en de andere personen in de auto te waarborgen moet de voorruit 75 procent lichtdoorlatend blijven. Bij de zijruiten aan de voorkant is dit 70 procent. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. Allereerst zijn deze regels er niet voor niets, maar de politie kan u ook aanhouden en uw ramen testen. De specialist die de folie aanbrengt moet van deze regels afweten.

Wat krijgt u hiervoor terug?

Als u zich netjes aan de regels houdt, dan kunt u dus de achterruiten donkerder laten blinderen dan de ruiten aan de voorkant. Laat uw autoramen blinderen en u zal merken dat uw auto van binnen minder snel warm wordt. Dit is comfortabel, maar u gebruikt uw airconditioning ook minder. U zal een groot verschil merken als u in de zon geparkeerd staat. Een ander voordeel van autoramen blinderen is dat u de privacy op de achterbank vergroot. U kunt zich daar dus gerust omkleden, u kunt de borst geven of een luier verschonen zonder dat iemand u ziet. Als laatste zijn geblindeerde autoruiten voor uw passagiers erg fijn. Zij hebben minder last van zon in de ogen en hitte.

Lees tip:  Het leasen van een auto bij Private Lease Used, hoe gaat dat?

Enkele aandachtspunten

Er zijn ook een aantal aandachtspunten waarmee u rekening moet houden als u uw autoramen blinderen laat. Eén daarvan hebben we al genoemd en dat is dat de politie u kan aanhouden en kan testen hoeveel licht uw ramen nog doorlaten. Ook als u zich netjes aan de voorschriften gehouden heeft is dit op zijn minst vervelend. Een ander nadeel is dat de folie kan gaan loslaten. Als deze niet vakkundig is aangebracht zal dit eerder gebeuren dan u gepland had en moet de folie worden vervangen. Een laatste nadeel waarmee u te maken krijgt als u uw autoramen blinderen laat is dat het uitzicht er minder van wordt. Hoe donkerder de tint, hoe slechter u naar buiten kunt kijken.

Wel of niet uw autoramen blinderen?

Het blinderen van uw autoramen zorgt voor een verhoogd comfort binnen, voor een besparing op brandstof en meer privacy op de achterbank. Zijn deze voordelen belangrijk voor u, dan gaat u een gesprek aan met een specialist die uw autoramen blinderen kan. Dit is binnen een paar uur gedaan, waarna u vele jaren in een koele comfortabele auto de weg op gaat.

Heeft u interesse in het blinderen van uit autoramen? De specialisten van ProAutotint helpen u graag verder.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *