Waar moet je rekening bij houden als je een auto importeert?

De laatste jaren importeren steeds meer mensen een auto uit het buitenland, voornamelijk uit Duitsland. Dit doen ze omdat het over het algemeen een stuk goedkoper is, maar toch zijn er ook andere kosten waar je wel rekening mee moet houden. Wat zijn de extra kosten waar je rekening mee moet houden? In dit artikel ga ik het hebben over de extra kosten van het importeren van een auto.

Keuringsrapport

Een van de belangrijkste onderdelen is een keuringsrapport. Als je een auto importeert is het vaak al een gebruikte auto. Door een keuringsrapport te maken kan je zien of alles klopt dat er gezegd wordt, bijvoorbeeld de kilometerstand of er zijn onderdelen toch sneller aan vervanging toe dan dat er gezegd is. Een verkoper probeert natuurlijk zijn of haar auto zo goed mogelijk aan jou te presenteren. Door middel van een keuringsrapport kan je dit ook testen.

Brandstof en hotelovernachting

Als je naar het buitenland gaat om een auto te kopen moet je ook rekening houden met de kosten voor je brandstof. Als je heen en weer moet rijden naar bijvoorbeeld Duitsland kost dit een hoop benzine. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een nacht moet blijven slapen om alles in orde maken, zodat je de volgende dag met je nieuwe auto naar huis kunt rijden. Dit zijn allemaal kosten die je ook moet meenemen in je berekening.

Wil je een auto importeren en wil je hier graag professionele hulp bij? Neem dan een kijkje op https://www.automotiveimport.nl/. Zij zijn professionals op het gebied van auto’s kopen.

Lees tip:  Geweldige verhuisbedrijven als AN Verhuizers is ook actief in Renkum


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *