velgen

Technische informatie over velgen

Niet elke velg past onder elke auto. Dat heeft te maken met verschillende dingen zoals de ET waarde, velgmaat en steek. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die te maken hebben met velgen maar er zijn er nog wel wat meer. Daar willen we je graag meer over vertellen.

De velgmaat

De maat van een velg wordt aangegeven in inches (1 inch is 2,54 cm). Mocht je de velgmaat meten kom je erachter dat dit niet klopt het geen wat er op de velg staat. Dit komt omdat de maat die op de velg staat is aangegeven over de binnenkant van de velg. Als richtlijn is het namelijk zo dat je aan beide kanten een halve inch moet bijtellen om de werkelijke maat van de hele velg te krijgen. Let hierop bij het aanschaffen van nieuwe velgen.

De ET van een velg

ET wordt ook wel de offset of Einpress Tiefe genoemd. De ET waarde zegt hoever een velg naar binnen steekt of naar buiten steekt binnen de wielkast. Hoe lager de ET waarde hoe verder de velg naar buiten steekt. Het vervelende van velgen is dat ze maar in bepaalde fittings gemaakt worden. Dit kan dus betekenen dat een velg die je mooi vind niet in de fitting is die bij jouw auto past en dus helaas niet gemonteerd kan worden. Zorg er daarom voor dat je de mooiste velgen vind met de goede fitting. Dit kan erg gemakkelijk bij porsche velgen van MW Wheels. Die hebben de mooiste velgen voor allerlei automerken en verschillende fittingen. Zo heb je de mooiste velgen voor je auto! 

Lees tip:  Rijschool Goes

De steek van een wiel

De steek van een wiel heeft invloed op de bevestiging van een wiel. Hoe een steek word omschreven is als volgt: 2 cijfers, namelijk het aantal boutgaten en de diameter van de denkbeeldige cirkel die door het hart van de boutgaten getrokken kan worden. Het is belangrijk dat je rekening houd met de steek van een wiel want mocht deze niet goed zitten is het niet veilig de weg op te gaan en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *