onderhouden van je motor

Nuttige tips voor het onderhouden van je motor

Het onderhouden van je motor is van hoog belang, als jij als motorrijder ten alle tijden wilt blijven genieten van je motor. Uiteraard zijn er diverse hulpmiddelen, zoals een benzinefilter of een kettingspray, die je aardig op weg kunnen helpen met het onderhouden van je motor. Hier lees je een aantal nuttige tips, om het onderhouden van jouw motor een tikje makkelijker te maken.

Een regelmatige schoonmaakbeurt

Of een motor goed is onderhouden kan natuurlijk gelijk zien aan hoe schoon de motor is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schone spiegels en schone motor velgen. Geef je motor daarom regelmatig eens een flinke douche totdat deze weer glanst zoals nieuw. Met simpelweg een spons en een niet al te dik sopje kun je jouw hele motor al netjes onderhouden.

Een soepele ketting

Net als bij een fiets, is er bij een motor de kans dat er roest ontstaat op de ketting wanneer je de motor voor een tijdje stil laat staan. Wanneer je dan vervolgen gebruik wil maken van je motor, zal je merken de ketting ontzettend stroef wordt en het moeilijker heeft om de motor aan te drijven. Om dit te voorkomen is het verstandig om je ketting regelmatig in te smeren met een kettingspray. Deze zorgt ervoor dat de ketting soepel kan blijven bewegen en draagt dus bij aan het onderhouden van je motor. Heb je onderdelen nodig? Zoek dan gemakkelijk in deze webshop naar de juiste motorfiets onderdelen!

De juiste brandstof

Tot slot is het belangrijk dat de brandstof in je motor ten alle tijden goed schoon is. Laat de brandstof in je motor daarom niet te lang in je motor stilstaan en vervang deze regelmatig met nieuwe brandstof. Daarnaast kan het aanschaffen van een benzinefilter je hier ook aardig mee op weg helpen. Een benzinefilter zorgt er namelijk voor dat de brandstof in je motor volledig wordt verontreinigd van allerlei vuildeeltjes. Hierdoor blijft de brandstof in je motor schoon en is de kans ontzettend klein dat dit de staat van je motor aantast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *