Kijk zeker ook naar Duitsland voor het tweedehands auto importeren!

Op zoek naar een tweedehands auto? Kijk dan naar de mogelijkheid om zo’n auto uit Duitsland te importeren. Dit artikel begint over het kenteken aanvragen en vervolgt met de redenen waarom voor het gebruikte auto importeren Duitsland interessant is.

Kenteken aanvragen

Voor een geïmporteerde auto dien je een Nederlands kenteken aan te vragen. Het hangt van het land af, waaruit je een auto importeert, hoe je er een kenteken voor kunt krijgen. Voor het gebruikte auto importeren uit een EU-land geldt het volgende:

  • je moet minimaal 18 jaren oud zijn.
  • je moet zijn ingeschreven in de BRP. Voor het kenteken op naam van een bedrijf zetten, moet dat bedrijf wel in Nederland zitten. Op naam zetten van een eenmanszaak is niet mogelijk.
  • Je moet persoonlijk naar het keuringsstation van de RDW gaan.
  • Werd met de auto links gereden in plaats van rechts, zoals in Nederland, dan moeten de spiegels en de verlichting worden aangepast.

Waarom importeren uit Duitsland

Onder meer de volgende redenen kunnen worden gegeven, waarom een Duitse auto importeren een goede optie is:

  1. Prijsverschil
    Gebruikte auto’s zijn in Duitsland goedkoper dan hier.
  2. Aanbod
    Het aanbod van gebruikte auto’s is in Duitsland significant groter.
  3. Luxe
    Onder het aanbod van gebruikte auto’s is het aandeel van leaseauto’s aanzienlijk. Vanwege de bijtelling hebben die auto’s in Nederland niet veel luxe. In Duitsland heeft de gemiddelde tweedehands auto meer luxe.
  4. Beter onderhouden
    De doorsnee Duitser is zuiniger op zijn auto dan de Nederlander en laat het onderhoud vaker uitvoeren door een dealer.
  5. Jahreswagens
    Omdat er in Duitsland diverse autofabrikanten zijn, die medewerkers een auto in gebruik geven, die na een kort gebruik weer wordt verkocht, zijn er daar dergelijke ‘Jahreswagens’ te krijgen. Die zijn normaler in zeer goede staat, goed onderhouden, luxueus en met een relatief laag kilometrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *