Hoe weet je welke maat mountainbike handschoenen je nodig hebt?

Als je besloten hebt om te gaan beginnen met mountainbiken, dan heb je daar een aantal dingen voor nodig. Natuurlijk een mountainbike en geschikte kleding waaronder mtb handschoenen. Deze houden je handen warm, wanneer het wat frisser weer is, maar ook zorgen deze voor wat comfort tijdens het fietsen door de kleine kussentjes die in de handschoenen verwerkt zijn. Je armen en polsen worden hierdoor minder belast en zo wordt het gemakkelijker om de langere ritten vol te houden. Kortom, zeker geen overbodige luxe om deze aan te schaffen, maar het kan soms wel lastig zijn om de goede maat te vinden die bij jouw handen het beste past. 

De maat van je hand meten

Het is belangrijk dat de handschoenen goed zitten, dat betekent dat deze niet te los zitten, omdat ze dan niet het gewenste effect hebben, maar dat ze iets aan de strakke kant zijn. Je hand opmeten is een goed plan om de maat te bepalen. Je legt dan een meetlint in je handpalm en maakt een vuist. Dan meet je de lengte door het meetlint over je knokkels heen te meten. Zo kun jij aflezen wat de maat van je hand is en zo zal het makkelijker moeten worden om te gaan zoeken naar het juiste handschoentje. Voor het meten van een gewone fietshandschoen, kun je dezelfde methode gebruiken. 

Op zoek naar het geschikte paar

Nu je de maat van je hand gemeten hebt, kun je gerichter op zoek naar het juiste paar. Let op de specificaties van de handschoenen om in een keer een paar te vinden dat aan jouw eisen en verwachtingen voldoet. Daarnaast is het wel goed om je te realiseren dat verschillende handschoentjes van verschillende merken ook verschillend kunnen vallen. Bij twijfel kun je daarom altijd beter twee maten bestellen waar je vervolgens een keuze tussen kunt gaan maken. Dan kun je vervolgens met de mountainbike op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *