auto

Heb jij weleens smeermiddelen gekocht?

De auto waarin je rijdt, moet zijn eigen type smeermiddelen hebben. Wist je dat deze middelen niet voor ieder voertuig hetzelfde zijn? Deze middelen moeten correct worden gekozen om schade te voorkomen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende merken, soorten en kwaliteiten deze middelen op de markt. Ook zijn er verschillende redenen waarom een auto smeermiddelen nodig heeft. Er zitten in een auto met brandstofmotor op veel plekken smeermiddelen. Bij een elektrische auto is dit vele malen minder. Hier zijn enkele zaken om op te letten. Zeker wanneer je zelf niets van deze middelen weet, is het doorlezen van dit artikel aan te raden.

Smeermiddelen voor jouw auto

Er zijn veel soorten deze middelen beschikbaar voor de onderdelen in jouw auto. De hoofdtypen smeermiddelen zijn vet – om onderdelen te smeren, en motorolie. Vet zit bijvoorbeeld bij de homokinetische askoppeling. Dit onderdeel zet de aandrijving van de motor om in de aandrijving van de wielen. De voorwielen moeten kunnen sturen, maar de as die uit de motor komt kan uiteraard niet draaien. De homokinetische koppeling maakt dit mogelijk, maar moet wel goed gesmeerd zijn. Dit gebeurt met vet. De motor zelf heeft bewegende onderdelen die allemaal gesmeerd moeten worden. Anders lopen ze vast en gaan ze kapot. Maar welke smeermiddelen heb je nodig? Lees gauw verder!

Welke motorolie moet in mijn auto?

Het belangrijkste is om te onthouden welke motorolie in jouw auto gaat. Vaak staat het in het boekje van je auto, maar niet altijd. Om ervoor te zorgen dat je het juiste soort smeermiddel, oftewel de motorolie, voor jouw specifieke auto krijgt moet je goed research doen. Weet je er weinig van? Vraag het dan aan een specialist. Want hoewel veel mensen zoeken op “Motorolie Suzuki” en anderen op “Motorolie Suzuki Swift”, zullen beide zoekopdrachten geen goed resultaat geven. Je zal het merk en model auto moeten zoeken, maar ook bouwjaar en type motor. Zo specifiek kan motorolie zijn. Sommige auto’s hebben zelfs andere olie in de winter dan in de zomer nodig.

Lees tip:  De top drie redenen om een limousine te huren

Kies voor kwaliteit, niet voor kosten

Sommige mensen zijn op zoek naar oliën en smeermiddelen voor hun auto’s en kijken naar de kosten. Andere mensen vinden dat het kiezen van de oliën en deze middelen alleen de hoogste kwaliteit mag zijn. Het kan zomaar zijn dat de laatste groep mensen uiteindelijk goedkoper uit zijn. Dit heeft te maken met de smerende en reinigende eigenschappen. Een duurdere olie is vaak specifiek gemaakt voor een bepaald voertuig of bepaalde taak. Terwijl een goedkope generieke olie ook meer een gemiddelde kwaliteit geeft. Smeermiddelen van lage kwaliteit kunnen zelfs schade geven. De mensen die wel eens een dure reparatie aan hun motorblok hebben gehad, kunnen hierover meepraten.

Laat je informeren

Er zijn veel bedrijven die smeermiddelen produceren en verkopen. Ga op zoek naar een partij die je smeermiddelen aanbiedt die echt goed zijn. Waarmee je de prestaties zelfs kan verbeteren. Begin met de belangrijkste middelen zoals motorolie, transmissievloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en rem- en koppeling olie. Daarnaast is er een breed scala aan andere middelen waar je advies over kan inwinnen. De vraag is: wat zijn de beste middelen voor jouw auto? Wanneer je dat antwoord weet, dan kun je met een gerust hart deze middelen in je auto aanvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *