BMW

De kracht van BMW chiptuning

BMW chiptuning betekent dat je je BMW meer vermogen en dus meer trekkracht geeft. Het is een proces waarbij de software in de auto wordt aangepast en geoptimaliseerd. Chiptunen is vooral voor ‘sportieve’ modellen auto’s, zoals de BMW. Chiptuning zorgt niet alleen voor een verbeterde prestatie van de auto, het zorgt er ook voor dat het brandstofverbruik lager wordt. BMW chiptuning is een investering waarvan je je geld uiteindelijk weer terugverdient.

BMW chiptuning: wat is dat?

Bij BMW chiptuning sleutelt een ervaren monteur aan je BMW om er meer vermogen uit te halen en de motor brandstof vriendelijker te maken. De motor in je BMW maakt gebruik van software die vanuit de fabriek is ingesteld. Een groot voordeel van chiptuning is dat het niet schadelijk is voor de motor. In Nederland is BMW chiptuning bovendien legaal. Dus ben je op zoek naar meer PK’s en een zuiniger brandstofverbruik? Dan is chiptuning het overwegen waard.

De duidelijke voordelen van BMW chiptuning

Chiptuning betekent meer rijplezier. De motor in je BMW krijgt meer rendement. Praktisch gezien betekent dit dat je meer energie kunt halen uit 1 liter brandstof. Rijden met een gechiptunede auto is nog efficiënter. BMW chiptuning zorgt voor een zuinigere én snellere BMW. Vaak is het zo dat hoe sneller de auto is, hoe meer brandstof deze slurpt. Maar bij chiptuning is het omgekeerde het geval: je BMW is sneller én zuiniger. Kortom: het is een win win-situatie.

Komt chiptuning alleen voor bij BMW?

Denk je aan chiptuning, dan denk je in eerste instantie meestal aan BMW. Dat komt omdat chiptuning het meest voorkomt bij BMW, maar chiptunen wordt ook bij andere (sportieve) automodellen gedaan, denk maar eens aan Volvo, Seat, Audi, Mercedes en natuurlijk ook Volkswagen.

Lees tip:  Nieuwe elektrische Audi e-tron SUV standaard uitgerust met Bridgestone

Je BMW laten chiptunen door ervaren monteurs

EQ Performance heeft veel jaren ervaren met BMW chiptunen. Dit gebeurt met liefde en passie. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en goede service is het belangrijkste uitgangspunt. Transparantie onderscheidt een goed bedrijf van een gemiddeld bedrijf. Eerlijk advies is de kers op de motorische taart en precies hetgeen dat nodig is om het optimale resultaat te behalen. BMW chiptuning vindt plaats aan de hand van je individuele wensen. Veiligheid staat voorop.

Waarom je BMW laten chiptunen?

Op zoek naar de perfecte rijervaring? Dan is chiptuning een optie die zeker het overwegen waard is. BMW chiptuning is vooral nuttig als je het door experts laat uitvoeren, die zorgen voor een duurzaam resultaat en het optimale rijplezier. Je kunt het chiptunen zien als een investering waar de auto de rest van zijn leven voordeel bij heeft. Je bent verzekerd van de beste kwaliteit en rijdt bovendien 100% veilig. Je hoeft je ook niet druk te maken om het milieu: met een gechiptunede BMW rijd je zuiniger dan met een BMW die niet gechiptuned is.

Je BMW chiptunen: de cijfers

Bij het chiptunen van de BMW door EQ Performance wordt de management software in de motor beter afgestemd. De afstemming zorgt ervoor dat de prestaties worden verhoogd, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je onveilig rijdt. De veiligheidsmarges worden namelijk in acht genomen. Dat houdt in dat je geen risico loopt op een technisch mankement. Je BMW krijgt 25% meer vermogen en rond de 30% meer trekkracht. De brandstofbesparing kan oplopen tot maar liefst boven de 5%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *