De banden van een aanhangwagen – Wat kan er verschillen?

Een aanhangwagen is belangrijk bij het verplaatsen van spullen van locatie A naar locatie B. De aanhanger zit achter een auto een heeft een platform waar goederen op kunnen worden gelegd. Een auto kan qua ruimte te weinig zijn voor bijvoorbeeld het vervoeren van meubels of bijvoorbeeld zand. Wanneer je zand moet vervoeren, is het niet handig als je het in de auto moet doen. In deze gevallen maak je gebruik van een aanhangwagen. Een belangrijk aspect van de aanhangwagen zijn de banden, hierdoor hebben wij dit artikel geschreven om meer duidelijkheid te creëren omtrent de banden van een aanhangwagen.

De banden van een aanhangwagen

Een originele aanhangwagen heeft twee banden. De twee banden geven de steun aan het platform wat erop ligt. Dit is essentieel anders zou een los platform over de weg moeten worden getrokken. Dit zal veel weerstand bieden en zal de grond beschadigen. De banden zijn vaak normale banden die ook bij auto’s worden gebruikt. Toch is het ook bij aanhangwagens belangrijk dat winterbanden worden gebruikt in de winter en zomerbanden in de zomer. Ook is het zo bij de banden van een aanhangwagen dat ze soms moeten worden vervangen. De slijtage van de banden van de aanhangwagen gaat bijna net zo snel als bij een auto. Natuurlijk rijden de meeste mensen niet altijd met een aanhangwagen waardoor je de banden langer meegaan dan bij een auto.

Verschil tussen tandemasser en aanhangwagen

Een aanhangwagen kan zowel een enkelasser zijn of een tandemasser. Zoals de naam het al zegt heeft een tandemasser twee banden aan elke kant vergeleken met een enkelasser die één band heeft aan elke kant. De tandemasser wordt gebruikt bij zwaardere transporten, dit komt omdat twee banden aan elke kant meer kunnen verdragen dan één. Er zijn ook nog eens aanhangwagen met drie wielen aan elk kant maar dit komt niet zo vaak voor. Indien dit wel voor komt betreft het altijd wel grote goederen die worden vervoerd. De banden van een aanhangwagen zijn enorm belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *