Apollo Tyres introduceert de nieuwe generatie trailerbanden voor vrachtwagens – Apollo EnduRace RT2

  • Geproduceerd in Europa en ontworpen voor regionale toepassing
  • 3PMSF-classificatie voor grip op sneeuw; verlaagde rolweerstand en verbeterde kilometrage en duurzaamheid ten opzichte van de vorige generatie
  • Apollo Tyres introduceert daarnaast de tweede generatie regionale banden voor aangedreven wielen, de Apollo 315/80 R22.5 Endu™Race RD2 – “voor optimale prestaties en de beste prijs-kwaliteitverhouding in zijn klasse”

Amsterdam, 24 juni 2021 – Apollo Tyres Europe heeft zijn gloednieuwe trailerband van de volgende generatie geïntroduceerd: de nieuwe EnduRace RT2. Voortbouwend op het succes van zijn populaire voorganger, biedt Apollo’s nieuwe regionale trailerband uitstekende prestaties onder alle weersomstandigheden, verlaagde rolweerstand en verbeterde kilometrage en duurzaamheid. De nieuwe band is een hoogwaardige, maar betaalbare oplossing voor transporteurs.

De nieuwe Apollo Tyres EnduRace RT2, de tweede generatie van de EnduRace RT, wordt geproduceerd in Europa en is ontworpen voor regionale toepassingen. Hij is geschikt voor transport over middellange en lange afstanden. Hoewel hij is geoptimaliseerd voor uitstekende grip in natte en winterse omstandigheden, presteert de band goed in alle seizoenen en is hij gecertificeerd voor grip op sneeuw met de 3PMSF-markering (Three Peak Mountain Snowflake – sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen). De totale grip is 15 % beter in vergelijking met de vorige generatie.

De EnduRace RT 2 biedt ook uitstekende prestaties op het gebied van kilometrage, verbeterde duurzaamheid en verlaagde rolweerstand, deels dankzij een verbeterde loopvlakcompound die slijtage en warmteontwikkeling tot een minimum beperkt. De duurzame en geoptimaliseerde karkaslaag zorgt tevens voor een betere coverbaarheid van de band – een belangrijke vereiste voor veel wagenparkbeheerders. 

Gelijkmatige slijtage over het profiel wordt bereikt dankzij een breder contactoppervlak, waardoor een uniforme drukverdeling mogelijk is. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid en rolweerstand. Het versterkte karkas draagt bij aan de verbeterde duurzaamheid – 1,7 maal duurzamer dan de vereisten in de Europese voorschriften – en een betere bestendigheid tegen scheuren.

Lees tip:  Rijschool Goes

“Dit is een zeer concurrerend segment in de Europese markt voor vrachtwagenbanden, en we hebben veel middelen en expertise in onderzoek en ontwikkeling gestoken om ervoor te zorgen dat de nieuwe EnduRace RT2 voldoet aan de behoeften van de meest veeleisende gebruiker”, aldus John Nikhil Joy, Cluster Director Europe, Truck & Bus tyres bij Apollo Tyres.

Geheel nieuwe regionale band voor aangedreven wielen – Apollo 315/80 R22.5 Endu™Race RD2
Het aanbod van Apollo-vrachtwagenbanden wordt daarnaast uitgebreid met de nieuwe vrachtwagenband Apollo 315/80 R22.5 Endu™Race RD2. De nieuwe ‘regionale band voor aangedreven wielen’ is voorzien van een uniek nieuw profiel met groeven en ‘HGTech’ Hidden Groove Technology met Multi-Edge schouderblokken – voor superieure grip op sneeuw en optimale prestaties op gladde oppervlakken.

De grip op sneeuw van de nieuwe vrachtwagenband is 1,4 keer groter dan de vereisten in de Europese voorschriften en is voorzien van de 3PMSF-markering (Three Peak Mountain Snowflake – sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen). De levensduur van het profiel en de verbeterde tractie garanderen de beste prestaties op de as met aangedreven wielen, en zorgen voor superieure tractie voor vrachtwagens – een belangrijke vereiste voor transporteurs.

John voegt eraan toe: “We weten hoe groot de impact van banden kan zijn op de bedrijfskosten van het wagenpark. Hoewel we met de Endu™Race RD2 aanzienlijke verbeteringen hebben aangebracht in grip en tractie onder alle omstandigheden, hebben we ons ook gericht op duurzaamheid en rolweerstand – en natuurlijk hebben we het belang van betaalbaarheid niet uit het oog verloren. De Endu™Race RT 2 en RD2 bieden optimale prestaties en bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding in Europa.”

Lees tip:  Autolak bestellen - De sleutel tot een prachtige autoreparatie

Onlangs heeft Apollo Tyres zijn vrachtwagenbanden geïntroduceerd op de Noord-Amerikaanse markt voor bedrijfsvoertuigen, met banden die zijn geproduceerd in zijn fabrieken in Europa en India. De introductie van Apollo-banden voor bedrijfsvoertuigen in de VS en Canada volgt op de introductie van een uitgebreid assortiment voor personenauto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *