Zoek je een zakelijk laadpaal installateur? Met dit advies vind je een geschikte partij

Als ondernemer wil je natuurlijk inspelen op de ontwikkelingen en inzetten op duurzaamheid. De opkomst van elektrisch rijden draagt hieraan bij en daarom wil je als bedrijf ook een bijdrage leveren door elektrisch rijden te faciliteren. Dit kan door het plaatsen van een laadpaal. Maar waar dien je op te letten bij het zoeken en aanschaffen of huren van een laadpaal via zakelijk georiënteerde partijen? In deze blog geven we je 5 praktische tips zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bepaal de behoefte van jouw bedrijf

Het is van belang om van tevoren te bepalen hoeveel laadpunten je precies nodig hebt en voor welk type auto’s. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van het aantal werknemers met een elektrische auto en de hoeveelheid bezoekers die hun auto bij jouw bedrijf komen opladen. Wanneer je dit weet, kun je gericht zoeken naar een zakelijke laadpaal die aan jouw wensen voldoet.

Kies voor een slimme laadpaal

Een slimme laadpaal biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele laadpaal. Zo kun je bijvoorbeeld voor bepaalde gebruikers een speciaal tarief instellen en de laadtijden beheren. Ook kun je inzicht krijgen in het energieverbruik en de belasting op het stroomnetwerk. Dit maakt het gebruik van de laadpalen efficiënter, wat weer kostenbesparend kan zijn.

Kijk naar de beschikbare subsidies

In veel gemeentes en provincies zijn er subsidies beschikbaar voor het plaatsen van een zakelijke laadpaal. Het kan lonen om dit in kaart te brengen en te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van de aanschaf- en installatiekosten terugkrijgen of kun je profiteren van een lager energietarief.

Lees tip:  Een medische keuring voor het rijbewijs; In hoeverre is dit van belang?

Kies voor een gecertificeerde installateur

Het is van belang om een gecertificeerde installateur te kiezen voor het plaatsen van de laadpaal. De installatie van een laadpaal vraagt namelijk om specialistische kennis en vaardigheden. Een gecertificeerde installateur kan bovendien helpen met het aanvragen van de benodigde vergunningen. Zo ben je verzekerd van een veilige en vakkundige installatie van de zakelijke laadpaal.

Zorg voor een goede service en onderhoud

Een zakelijke laadpaal is een investering voor de lange termijn. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede service en onderhoud. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een onderhoudscontract of een serviceprovider die 24/7 beschikbaar is bij storingen. Zo voorkom je onverwachte kosten en zorg je voor een optimale werking van de laadpaal.

Samenvatting 

Het plaatsen van een zakelijke laadpaal is een belangrijke stap in het faciliteren van elektrisch rijden en het verduurzamen van jouw bedrijf. Door te bepalen wat jouw behoefte is, te kiezen voor een slimme laadpaal, gebruik te maken van subsidies, te kiezen voor een gecertificeerde installateur en te zorgen voor een goede service en onderhoud, kun je een weloverwogen keuze maken en profiteren van de vele voordelen van een zakelijke laadpaal. Succes met het vinden van een goede laadpaal voor jouw bedrijf.

Bron: Orange Charging

Orange Charging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *