Hoe verwissel je de banden van je auto?

Wanneer je de banden van je auto moet verwisselen kan dit soms een vervelende situatie zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je aan de kant van de weg staat met pech. Ook kan het zijn dat je banden aan vernieuwing toe zijn doordat het bandenprofiel niet meer goed genoeg is. Een andere reden kan zijn dat je wilt banden wisselen door bijvoorbeeld zomer- of winterbanden te plaatsen. In alle gevallen is het altijd handig om te weten hoe je het verwisselen van je banden zelf kunt regelen. Daarom geven we je in dit artikelen een paar tips zodat jij zelf je banden kunt vervangen. 

Denk aan ieders veiligheid

Wanneer je je banden wilt vervangen is het natuurlijk van belang dat je let op de veiligheid. Zet je auto bijvoorbeeld neer op een vlakke ondergrond, zo weet je zeker dat de auto niet weg kan rijden. Dit kan namelijk voor schade veroorzaken, ook voor anderen. Wanneer je je banden wilt verwisselen moet je de auto op de handrem zetten en in een versnelling. Op deze manier weet je zeker dat je auto niet weg kan rollen. Een handige tip voor wanneer je je banden wilt verwisselen: draai de moeren alvast een beetje los wanneer je de auto nog niet hebt opgekrikt. Wanneer je de auto al hebt opgekrikt kost je dit namelijk veel meer kracht. 

Zo vervang je de banden

Het is belangrijk dat je de tip die we hierboven hebben genoemd aanhoudt. Dit bespaart je namelijk veel kracht en moeite. Ook wanneer je de oude band er hebt afgehaald en wanneer je de nieuwe band er op wilt plaatsen, doe je precies hetzelfde trucje. Draai eerst de moeren een beetje aan wanneer je de auto hebt opgekrikt. Je kunt de moeren het beste helemaal vastdraaien als je de auto hebt losgewrikt en hij met vier wielen op de grond staat. Merk je dat je niet zo goed weet hoe je het wisselen van je banden het beste kunt aanpakken? Of wil je het wisselen van je banden toch uitbesteden aan een garage? Dit kun je bijvoorbeeld door auto garage Hoorn laten doen. Zij hebben dit binnen korte tijd voor je geregeld, zo kun jij weer snel en veilig in je eigen auto rijden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *