Natuurlijk weet jij wel wat carrosserie betekent, maar voor de volledigheid hier even een uitleg. De carrosserie van jouw auto omvat de hele ombouw van de auto. Dus het kale geraamte, de constructie van de auto. Als je een ongeluk krijgt met de auto, je botst bijvoorbeeld tijdens het achteruit parkeren op een paal en je hebt blikschade, dan wordt dat ook wel carrosserieschade genoemd. Super vervelend natuurlijk, maar het overkomt de beste. De grote vraag is, wat moet je dan doen? Je leest het hier.
De autobouw vroeger
Heel vroeger, nog voordat de auto’s echt rondreden kochten mensen een chassis. En met dat chassis gingen ze naar een speciale man die een rijkoets erop bouwde. Dit is eigenlijk het begin geweest van de bouw van de eerste auto’s.
Later ging men namelijk de carrosserie van de auto plaatsen op een chassis. Zo werd de eerste auto geboren. En zo gebeurt dat nu nog steeds met de vrachtauto’s zoals wij die kennen vandaag de dag. Alleen de nieuwe auto’s van tegenwoordig hebben geen apart chassis meer. Zij hebben een zelfdragende carrosserie zoals dat heet.
Materialen die gebruikt worden
Het klinkt natuurlijk logisch dat als je een auto wilt bouwen, dat het materiaal oersterk moet zijn. Er komen heel veel krachten op de auto. De snelheid waarmee er gereden wordt, de stabiliteit van de weg, en de mensen en de bagage of eventuele caravan of aanhangwagen die het moet kunnen houden. Dus een auto moet veel aankunnen.
Daarom is het fundament van de auto, de carrosserie van belang. Als je een auto hebt met een stevige carrosserie weet je zeker dat jouw auto wel tegen een stootje kan. De materialen die meestal gebruikt worden voor de bouw van een goede carrosserie zijn overwegend gemaakt van staal. Alhoewel aluminium, kunststoffen en vezel versterkte kunststoffen in opmars zijn.
Vroeger werden de eerste auto’s ook nog wel van hout gemaakt maar je kan je voorstellen dat dit hedendaags niet meer voor te stellen is.
Schade aan carrosserie
Als je schade hebt aan je carrosserie dan is dat heel vervelend. Maar niet onherstelbaar. Het is alleen wel belangrijk dat je een specialistisch reparatiebedrijf vindt die de schade echt op een goede en professionele manier kan herstellen. Een goede carrosserie reparatiebedrijf is op de hoogte van de nieuwste technieken.
En bij een goed reparatiebedrijf zul je ook altijd de mogelijkheid krijgen voor vervangend vervoer. Dit is ook heel erg belangrijk want een reparatie kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. En dan wil je ook wel dat het goed gebeurt. En dat je tijdens de reparatie rustig van A naar B kunt verplaatsen.
Als je om welke reden dan ook schade hebt opgelopen aan jouw auto, kies dan de beste carrosserie reparateur. Daarbij is het meestal verzekeringswerk dus waarom zou je daarop willen besparen?